workshop ontmoeten natuur

Herken je dit?

 • Je hebt ’s morgens geen zin om op te staan en naar je werk te gaan
 • Je verbruikt overdag al je energie
 • Je ploft ’s avonds op de bank
 • Je maakt je zorgen, vooral ’s nachts

Hoe zou het voor je zijn als:

 • Je overdag voldoende energie hebt om fijn te werken
 • Je ’s avonds nog energie over hebt voor je hobby, sport, vrienden, gezin
 • Je weer lekker slaapt en uitgerust wakker wordt
 • Je weer hoopvol naar je werksituatie kunt kijken, nieuwe kansen ziet

Dat is mogelijk als je je nu inschrijft voor de workshop Ont-Moeten in de Natuur.

Wat je gaat leren en beleven is ontzettend waardevol, want aan het einde van de workshop ga jij naar huis met:

 • een overzicht van je energiegevers en energievreters
 • een eerste concrete stap hoe overdag nieuwe energie te krijgen
 • je hebt energie bijgetankt en de frisse buitenlucht opgesnoven
 • je hebt ervaren hoe wandelen in de natuur je anders en hoopvol naar je situatie laat kijken.

.

Investering is €30,00. Het is een unieke beleving.

Datum: ik heb nog geen datum geprikt in 2020. Meld je aan en we kijken samen wat past.

Locatie:

We verzamelen op de parkeerplaats van de Patatoloog aan de Rijksstraatweg 122a in Heemskerk. Zorg dat je in het bezit bent van een geldige duinkaart. We zijn ongeveer 2,5 uur in de duinen van Heemskerk en drinken dan nog samen een kop koffie bij de Patatoloog. De totale wandelafstand is ongeveer 3 kilometer.

Veel gestelde vragen

Waarom zou je niet komen?

 • Je wilt nog niet in actie komen. Jammer, een gemiste kans.
 • Ik ben niet zo’n wandelaar. Kom op, we lopen maar zo’n 3 kilometer in 2,5 uur. We staan regelmatig stil.
 • Het kan regenen. Ja, maar de wandeling gaat toch door. Doe goede regenkleding en wandelschoenen aan.
 • Ik heb geen duinkaart. Die kun je vooraf kopen voor €1,80 in de Patatoloog, waar we verzamelen.

Lees hier ervaringen van deelnemers

Het leukst vond ik het om de symbolen uit de natuur als metafoor in te zetten. Ik wist het al: voor mij geldt relaties, kleurrijk en verandering/vernieuwing. Het grappige is dat de door mij uitgekozen boom past in de weg die ik naar mijn nieuwe toekomst ga bewandelen: lekker de diverse mogelijkheden onderzoeken. Deze workshop zou iedereen moeten volgen. Het is leuk en leerzaam.
Yvonne

Ga naar buiten en verwonder je! Door de natuur kan ik makkelijker uit mijn hoofd komen en meer vanuit mijn intuïtie kijken. Ingeborg maakt met doorvragen dingen concreet. Mijn grootste leermoment tijdens de workshop is dat ik mijn situatie ook vanuit een ander perspectief kan bekijken.

Mirella

Mijn grootste vraag toen ik de workshop ging volgen was ‘Moet ik doorgaan op het pad dat ik aan het volgen ben of is het tijd voor iets nieuws?’ Mijn grootste leermomenten in de workshop zijn dat ik mijn gevoel mag volgen en vertrouwen, en mezelf vanuit binnenuit naar buiten wil ontwikkelen, want eigenlijk weet ik het wel.

Ik beveel de workshop van harte aan. Je wordt op een ontspannen manier een met jezelf en de natuur. Even aarden en minder in je hoofd. Dat geeft waardevolle (nieuwe) inzichten.

Vera

Mijn grootste vraag bij de start van de workshop was: Hoe haal ik meer voldoening uit mijn werk? Ga ik ander werk zoeken? In de workshop kwam het inzicht dat ik ook een tussenstap kan en mag nemen: ik ga uitdagend vrijwilligerswerk zoeken. Ik beveel de workshop van harte aan. Ik heb geleerd op een hele positieve manier naar mijn eigen vraagstuk te kijken.

Mariska

Mijn grootste vraag was “Wat te doen met mijn talenten: hoogsensitiviteit, luisteren en observeren?” Mijn grootste inzicht in de workshop is dat ik nu toch echt een keer dat podium moet gaan ervaren. Ik beveel deze workshop anderen aan omdat je als mens zo bijzonder ‘helder’ wordt gespiegeld door de natuur.

Aya,

Ik wil altijd iedereen helpen, maar in dat helpen van anderen ga ik te ver. Ik ben er te veel en te lang mee bezig. Hoe verander ik dat? Tijdens de workshop kreeg ik het inzicht dat anderen te veel aan mij hangen. Dat verstikt. Ik heb de “leuners” letterlijk weggehaald. Ik beveel de workshop aan omdat het energie geeft en je de inzichten door de beelden die je in het bos krijgt, onthoudt.

Christine

Wat staat mij te wachten? Toch geen zweverig gedoe? Nee, de workshop is een rustig moment om je talenten te (her)ontdekken. Mijn grootste inzicht was dat ik mijn eigen pad wil volgen.

Rob

Mijn grootste vraag was hoe ik met mijn creatieve talent bezig kan zijn, terwijl anderen zoveel zorg van mij vragen. De wortels van de boom gaven mij veel inzicht in de verdeling van mijn zorgtaken. Ik zou anderen deze workshop aanbevelen omdat je meer tot jezelf komt.

Anita

Hoe kan ik mijn talenten inzetten om mijn volgende (carriere)stap te zetten? Dat was mijn vraag aan het begin van de workshop. Mijn grootste inzicht was dat ik mijn grenzen wil stellen, piketpaaltjes wil slaan, wat mij ruimte zal geven in mijn gedachten om mijn toekomstbeeld helder te krijgen. De natuur biedt mij handvaten, rust, eye openers. Het samenspel in de groep en de oefeningen zijn een echte aanrader.

Lilian

Hoe kan ik een volgende stap zetten die buiten de lijn is waarin ik nu werkzaam ben? Dat was mijn vraag. In de workshop gebruiken we de natuur om iets vanuit verschillende perspectieven te bekijken. De workshop is een mooie combinatie van natuur & jezelf ontwikkelen.

Yvonne,

Hoe houd ik balans? Zelfzorg begint uiteraard bij mezelf. Weer weten dat natuur en bewegen niet alleen fijn is voor mijn klanten maar ook voor mezelf, dat was mijn grootste inzicht vandaag. Tijdens de workshop kom je op een ontspannen manier tot inzicht.

Jeannet

Vanmiddag kwam ik inspiratie opdoen om op een nieuwe manier te kijken naar mijn (werk)toekomst. Mijn grootste inzicht is dat ‘het goed is zoals het is’. De oefeningen geven je een andere kijk.

Dorine,

Is wandelcoaching wat voor mij? Dat wilde ik graag vanmiddag ervaren. Ik kom in de natuur tot rust en tot inzicht. Door de diversiteit van de natuur kwam ik tot beelden en antwoorden op mijn werk- en privésituatie. De begeleiding van Ingeborg en de vragen zetten je inzichten om in actie.

Stephan,

Ik kwam naar de workshop met de vraag hoe Ingeborg deze workshop zou vormgeven. Tijdens de workshop kwam ik tot het inzicht dat ik op de goede weg ben. Ik moet geduld hebben en de dingen laten komen zoals ze komen. Ik beveel deze workshop aan omdat het een goede manier is om jezelf even een spiegel voor te houden.

Ronald,

Ik begon met de vraag hoe ‘ont-moeten’ in te passen in mijn leven, zonder helemaal niks te gaan doen. Wat zou ont-moeten voor mij betekenen? Pas een dag na de workshop bedacht ik mij dat ont-moeten een link legt naar het verminderen, dan wel uit de weg gaan, zelfs weglaten van energievreters! Het is zeer verhelderend om inzicht te krijgen in energievreters en energiegevers en ook de (al dan niet) balans daartussen. Dit inzicht heeft nog lange tijd doorgewerkt op mijn dagelijkse activiteiten. Dat ervaar is als positief en leerzaam!

NN,

Waarom moet ik zoveel van mezelf? Ik sta al lang op een kruispunt: werk of vrije tijd. Ik moet al pratend van dat kruispunt af, helder krijgen wat ik wil. Ik beveel deze workshop van harte aan omdat het fijn is om energie aan je eigen vraagstuk te wijden.

Christine,

Ik begon aan de workshop met de vraag: Wat gaat het mij brengen? Ik heb geleerd dat het allemaal gaat hoe je zelf tegen dingen aankijkt en ermee omgaat. De workshop is een mooie, fijne activiteit.

Johan,

Hoe krijg ik weer meer balans, meer energie? Met deze vraag begon ik aan de workshop Ont-Moeten In De Natuur. Mijn grootste inzicht is om mij te focussen en zo meer rust in mijn hoofd te krijgen (door de boom……). Door deze ervaring in de natuur leer ik anders te kijken. Doordat je met andere mensen loopt die er met hun redenen zijn, leer je van elkaar.

Leontien

Hoe krijg ik meer energie? Waar krijg ik energie van? Dat waren mijn vragen aan het begin van de workshop Ont-Moeten In De Natuur. Ik heb geleerd dat ik alles kan, maar niet alles wil doen. De oefening met de boom gaf toch eigenlijk onverwacht goede inzichten: openstaan, focussen. In deze workshop kom je even los van de dagelijkse sleur. Je kijkt met andere ogen, je beleeft je vragen op een andere manier.

NN,

.

Ik ontmoet en begeleid je graag in de workshop.

Vriendelijke wandelgroetjes,
Ingeborg