Onlangs wandelde ik met mijn klant. De natuur staat in volle bloei, het zonnetje schijnt. Hij is een succesvol manager, vader van 2 volwassen kids en gelukkig getrouwd. Wat doet hij dan bij een coach, kun je nu denken. Hij voelt zich al jaren vervreemd van zichzelf. Hij is zijn passie kwijt en dat maakt hem erg onrustig.

Ik vraag hem een collage te maken van zijn talenten. Hij wordt ontzettend geroemd om zijn analytisch vermogen. Als er grote problemen zijn op het werk wordt hij gevraagd. Hij ontleedt het probleem, onderscheidt hoofd- en bijzaken. Zoekt naar achtergronden en oorzaken. Dan stelt hij de oplossing voor. Tussen neus en lippen door zegt hij dat emotionele mensen hem niet goed liggen.

Dit doet mij denken aan het kernkwadrantenmodel van Daniel Ofman. Daar ligt ook het aanknopingspunt voor mijn volgende vragen. Iemand die veel analyseert kan daarin doorslaan en verlammen, besluiteloos worden. Alles vanuit de ratio.

Waar ligt dan een mogelijke oplossing voor mijn klant? Ik vraag hem waar hij beter in zou willen worden. Wat hij waardeert bij anderen. Spontaniteit, roept hij. Hij kijkt jaloers naar vrienden die zomaar hun koffers pakken en een weekendje weggaan. Hun hart volgen. Wat zou hij graag niet nadenken en iets doen omdat hij het wil, leuk vindt. Ik vraag hem welke eerste kleine stap hij kan zetten om meer spontaniteit toe te laten in zijn leven. Vanmiddag vrij nemen en met mijn vrouw gaan golfen! Dat gaat hij doen.

Een van mijn kwaliteiten is besluitvaardigheid. Ik kan heel goed besluiten nemen. Gaat het niet zoals ik wil, dan kan ik gaan drammen. Mijn uitdaging is geduld. Daar word ik met de jaren beter in. Ik ben me ervan bewust, werk eraan, wordt vast mijn levenswerk. 😊

Wat is jouw kernkwaliteit? En uitdaging? Wil je hier met mij over verder praten? Dat kan. Ik bied je een gratis gesprek van 20 minuten aan. Meld je hier aan en we bellen nog deze week.