Aan het einde van de wandeling vraagt Paul mij wat ik nog graag wil. De omgekeerde wereld in een coachgesprek, maar ik deel graag iets van mezelf met hem. “Ik wil de beste loopbaancoach van Nederland zijn”, zeg ik met iet wat gêne. Direct als ik het uitspreek komen vele gedachten in mij op, zoals ‘Wat een grote uitspraak’, ‘Dat gaat je helemaal niet lukken’, ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg’, ‘Er zijn al zoveel coaches’. De moed zakt mij een beetje in de schoenen.

Direct vraagt hij: Hoe is het daar, aan de top? Zo, denk ik direct, wie is hier de coach? Trots, antwoord ik, beloning na hard werken. Heerlijk. Fijn. Ik glimlach en krijg een warm gevoel.

Na de wandeling mijmer ik thuis nog even door. Hoe zou ik met Paul als klant hierover verder praten? Ik zou hem op dat moment intuïtief een boom uit laten zoeken die staat voor zijn wens, het warme, trotse gevoel dat hij daarbij krijgt. In gedachten zie ik die boom. Markant, scheef, op een kruispunt, goed in ’t zicht van wandelaars, iedereen kent deze boom. Hoe dicht ga ik dan bij die boom staan? Ik sta er best nog ver vanaf. Te dichtbij is eng. Ik voel spanning in mijn keel opkomen. Ik adem een paar keer diep in en uit.

Wat houdt mij tegen? 
Tussen mij en de boom ligt een dikke tak. Waar staat die voor? Mijn belemmerende gedachten. Doe maar gewoon, zo zo jij trekt een grote broek aan, dat kun je niet. Het hele Urker mannenkoor tettert in mijn oren.

Hoe zet ik dat mannenkoor zachter? Ik denk aan een warm advies van een heel goede vriendin: Jij bent een wijs mens, die veel te delen heeft. Ik kom wat tot rust. Ja, ik krijg energie van mensen coachen, hen steunen bij hun zoektocht naar werkgeluk, als ze blij zijn met hun talenten, werkzaamheden, functie, met zelfvertrouwen kiezen, mooie inzichten hebben. Dat is wat ik graag doe en kan.
Ik stap moedig over de dikke tak heen. Een stapje dichter naar mijn doel. Dat voelt goed.

Wat is jouw wens? 
Denk eens aan je eigen wens. Durf jij ‘m hardop uit te spreken? Wat houdt jou tegen? Ik nodig je uit te gaan wandelen en deze oefening te doen. Wees eerlijk tegen jezelf. Ik wens je een mooie wandeling.

Gratis loopbaanadvies
Wil je je wens met mij delen? Kun je hulp gebruiken bij de eerste stap van de beste loopbaancoach van Nederland in spe 😊? Ik luister en help je graag in een gratis adviesgesprek.  Meld je hier aan en we spreken elkaar snel.

Met trotse wandelgroet,
Ingeborg