Goed nieuws! We kunnen als mens denken en voelen. Maar wordt het spannend, dan schieten we automatisch meer in het denken. Je gedachten gaan maar door. Onbewust veroorzaken ze stress in je lichaam. Ontspannen is dan de oplossing. Maar dat lukt je niet. Je blijft maar malen. Je gedachten lopen vast. Je kunt geen oplossing meer bedenken. Help.

Gelukkig hebben we ook ons gevoel. Veel voelen geeft vertrouwen en rust. Dat gevoel kan jou de zo nodige oplossing geven. Je moet er alleen bij kunnen komen. De ingang is via je zintuigen: ruiken, proeven, aanraken, kijken, horen. Prikkel je zintuigen en neem bewust waar. Dat heet een momentje zorgen voor jezelf. Je ontspant. Het zal zorgen voor andere inzichten, andere keuzes die jou meer ten goede komen dan de verhalen die je zelf in je hoofd creëert.

Marja* zit helemaal klem. Ze zorgt op haar werk al jaren voor anderen. Ze wil heel graag meer zichzelf laten zien. Ze kan maar geen manier vinden om dat voor elkaar te krijgen. Bij de oefening Wat zegt de boom komt ze tot een waardevol inzicht. In de gekozen boom zit een soort oog, die haar iets wil vertellen. Zie jezelf! Maar hoe dan, vraagt ze hulpeloos.

Ze gaat een eerste, heel kleine stap zetten door een van haar zintuigen te prikkelen (ze is creatief, werkt graag met haar handen). Ze gaat dagelijks zichzelf 5 minuten een handmassage geven. In stilte, aandachtig, langzaam. Voelen. Even niet denken, geen oordelen en eigen verhalen. Het zal haar echt goed doen.

*gefingeerde naam

Pieker je veel, bijvoorbeeld over je werk? Kom je er zelf niet uit? Dan kan ik (en de natuur) je helpen. Ik spreek je graag telefonisch en geef je zeker 2 waardevolle tips, waarmee je direct aan de slag kunt. Wil je dat? klik dan hier en we bellen snel.