Ik ontmoet Robert. Hij is moe, onzeker, sociaal, heel betrokken bij zijn werk. De hele dag blust hij brandjes. Urgente zaken die direct opgelost moeten worden anders valt de productie stil. En zijn eigen werk blijft maar liggen. Hij komt doodmoe en met een onvoldaan gevoel thuis, piekert hoe hij dit tij kan keren. Hij wil graag plannen, gestructureerd werken aan belangrijke zaken.

Zoek de uitzondering
Ik vraag hem wat het moeilijkste moment in de afgelopen weken is geweest. Hij vertelt honderd uit. Hoe is dat toen gestopt? vraag ik hem. Robert heeft eindelijk zijn onvrede geuit bij zijn leidinggevende en met zijn collega afgesproken hem een uurtje uit de wind te houden.
We bespreken wat hij van deze uitzondering kan gebruiken om zijn werksituatie te verbeteren. Hij heeft een goede band met zijn leidinggevende, gaat nu snel met hem en zijn collega in gesprek over deze onhoudbare situatie en een schema voorstellen wie wanneer eerste aanspreekpunt voor calamiteiten is. Zo kan de ander die tijd aan zijn eigen, ook belangrijke werk besteden.
Robert is optimistisch en vol vertrouwen dat dit voor hem een eerste stap is in de goede richting om meer structuur in zijn werk aan te brengen.

Meer meer meer
Daarna vraag ik wat hem veel energie geeft. Tijd doorbrengen met zijn gezin. De kleine dingen, zoals op het schoolplein staan en een praatje maken. Even niets moeten. Hoe kan hij hier meer van doen, al is het maar een paar procent? Hij gaat dit weekend uitrusten, geen afspraken maken en van zijn gezin genieten.

Wil jij meer ontspanning, meer energie en meer plezier in jouw werk?
Kijk eens wat jou veel energie kost en schrijf dat eens een week lang op. Waar je echt op leegloopt, een lange vergadering bijvoorbeeld, of klagende collega’s, het verkeer. Doe dat ook voor die lichtpuntjes op je werk, een compliment van een klant, een lastig probleem dat je goed hebt opgelost.

En kom dan naar mijn workshop. We gaan met jou onderzoeken hoe je overdag energie kunt opladen, met plezier gaat werken. We wandelen heerlijk buiten, zetten onze zintuigen aan. De vogeltjes fluiten, de bomen wuiven.

Zin in? De volgende workshop is woensdagmiddag 10 april 2019 om 13.30 uur in de mooie duinen van Heemskerk. Je kunt je HIER aanmelden. Leuk als je erbij bent.

Liefs, Ingeborg