Vanmorgen riep een klant enthousiast dat ze mijn ochtendroutine nu al na een paar weken doet en dat het haar leven positief heeft veranderd. Ik ga deze routine ook met jou delen. Ik wens dat iedereen toe.

De routine brengt mij elke dag rust, energie en zelfvertrouwen. Ik lees mooie boeken, werk structureel aan mijn eigen ontwikkeling en bedrijf.

Inmiddels wil ik mijn ochtendroutine niet meer missen. Dit is ME TIME, voordat ik weer bereikbaar ben voor anderen, wil presteren.

De methode heet The Miracle Morning en is ontwikkeld door Hal Elrod. Erg Amerikaans maar daar moet je wat doorheen kijken.

Er zijn 6 stappen/routines die je elke ochtend doet. Een uur. Ik schipper daar wat mee, afhankelijk van mijn tijd en mijn programma voor de rest van de dag.

Ik zet er mijn wekker voor: 6.45 uur. Omdat ik heb ervaren hoe veel fijner mijn dag start en verloopt door deze routine, spring ik uit mijn bed als mijn alarm afgaat. Ik drink een groot glas water, poets mijn tanden, trek makkelijke kleding aan en ga zitten.

Stap 1: Stilte
Ik zit op mijn yogakussen maar een rechte stoel is ook goed. Ik start de dankbaarheidsoefening in Meditation Moments (app, betaald), maar stilte en luisteren naar je ademhaling werkt ook prima. Inmiddels heb ik behoefte aan 10 minuten stilte, maar begin klein, met 5 minuten.

Stap 2: Affirmaties
Vertel jezelf bemoedigende woorden die je steunen je doelen te halen, je onzekerheid te overwinnen, je gezondheid te verbeteren, gelukkig te leven. Wat jouw doel is.
Ik ben …………… krachtig, wijs, liefde, dankbaar, vertrouwen,  succesvol, tevreden met mijn lichaam, leef gezond….. Gebruik woorden die bij jouw doel passen.
Schrijf de woorden bijvoorbeeld eerst op en zeg ze dan in stilte tegen jezelf in deze stap. Herhaal dit een aantal keer.

Stap 3: Visualiseer
Visualiseer de stappen die je gaat zetten om je doel te bereiken. Hoe voelt het om je doel bereikt te hebben?

Stap 4: Beweeg
Zet je lijf in beweging. Wat jouw lijf op dat moment vraagt. 5 Minuten je bloed sneller laten stromen is voldoende. Ik doe 10x de zonnegroet. Maar als je wilt en langer de tijd hebt, ga naar buiten en wandel, ren, laat de hond uit.

Stap 5: Lees
Neem 10 minuten de tijd om een inspirerend boek of artikel te lezen. Een podcast luisteren is ook fijn. Vul je hoofd met positieve gedachten en ideeën om jezelf te laten groeien. Lees over mensen die jouw doelen al hebben bereikt.

Stap 6: Schrijf op
Neem een mooi schrift en schrijf je gedachten op. Zo verwerk je je gedachten en kun je reflecteren. Het verhoogt je zelfbewustzijn.

Ik spring onder de douche, ontbijt, lees de krant en start mijn dag om 8.00 uur met een rustig hoofd, vol zelfvertrouwen en energie.

Wil jij af van angstige gedachten, energiek aan de dag beginnen, rust in je hoofd en lijf vinden, begin met deze ochtendroutine. Doe de routine een aantal weken en merk op wat het je brengt. Als je meer wilt weten over de methode kun je altijd nog zijn boek kopen.

Succes en groetjes, Ingeborg

P.S. 

Wil je leren hoe je overdag energie kunt opladen zodat je met plezier werkt en ’s avonds nog zin en puf hebt om leuke dingen te doen? Ik help je graag op weg in een gratis coachcall. Stuur mij een mail (ingeborg@natuurlijkwandelcoaching) en we bellen snel. Ik begeleid je graag op je pad naar werkgeluk.