Ik hoop dat je een heel fijne zomervakantie hebt gehad. Uitgerust, ontspannen, vol nieuwe ervaringen.

Op je eerste werkdag is het even bijpraten, mooie vakantieverhalen delen, je ontplofte mailbox openen en hup aan het werk. Voor je het weet zit je weer in hetzelfde patroon als voor je vakantie. Dezelfde collega’s, werkdruk, te veel stress en onvrede over je werk. Neem je daar genoegen mee? Dat mag als je het echt zo meent en voelt. Blijf je echter ontevreden hangen in je werk, dan betaal je uiteindelijk de prijs: je haakt ‘emotioneel’ af, je wilt ’s morgens niet naar je werk, je slaapt slecht. Het zal je ziek maken.

Voor mij is dit een herkenbaar schrikbeeld. Het doet mij denken aan mijn eigen situatie enkele jaren geleden. Ik was erg ongelukkig in mijn werk. Alle bovenstaande symptomen waren op mij van toepassing. Ik wilde veranderen, maar wist niet hoe of wat. Een ding wist ik wel: ik wil dit niet langer. Ik wil zinvol werk doen dat mij gelukkig en tevreden stemt. Ik kwam erachter dat ik onder mijn niveau aan het werk was. Dat heet een ‘bore-out’. Ik kon veel meer dan ik de hele dag deed. Het werk gaf mij totaal geen uitdaging of zingeving.

Neem je vakantiedromen serieus
Wat nou als jij ook die symptomen herkent bij jezelf? Denk dan eens terug aan de mooie momenten in je vakantie. Hoe voelde je je toen? Sta daar bij stil. Heb je stiekem in je vakantie gedroomd van een andere baan, andere taken, misschien zelfs het ondernemerschap? Deze dromen zijn belangrijke boodschappers. Ze vertellen je wat je echt belangrijk vindt in je werk en je leven. Ze geven je de richting aan.

En hoor je jezelf nu je weer in de dagelijkse sleur zit allemaal belemmeringen opgooien, zoals “Het werk kan niet altijd leuk zijn” of “Er moet toch brood op de plank komen”. Vraag jezelf dan eens wat deze gedachten je eigenlijk opleveren. Wat houd je ermee in stand? Wil je dat zo laten of toch niet? Hoe zou het zijn als je deze gedachten niet had? Welke deuren gaan er dan voor je open?

Combineer deze oefening eens met een heerlijke boswandeling. In je eentje. Durf eerlijk antwoord te geven.

Grote dromen, kleine stappen
Je hoeft niet meteen ontslag te nemen. Ik hoor je nu denken: Gelukkig maar, want dat gaat me veel te snel. Elke grote verandering begint met één kleine, nieuwe stap. Dat zet je in beweging.

Op pad naar werkgeluk
En heb je daarna hulp nodig bij het zetten van je tweede kleine, nieuwe stap op weg naar werkgeluk? Ik steun je graag. In een gratis gesprek geef ik je zeker 2 waardevolle adviezen, op pad naar jouw werkgeluk.

Klik hier en we spreken elkaar snel.

Met warme wandelgroet,
Ingeborg