Jaco

Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk in mijn leven en werk?

Met deze grote vraag kwam ik bij Ingeborg. Mijn grootste leermoment/inzicht tijdens de coaching is dat ik meer kan dan ik zelf dacht. Dat een positieve mindset zoveel meer oplevert dan een negatieve. Daar ga ik zelf nu aan werken. Ik ga tegen mezelf zeggen dat ik iets goed heb gedaan.

Ik raad iedereen deze wandelcoaching aan omdat Ingeborg je aan het denken zet om je vragen te beantwoorden. Zij daagt je uit met verrassende opdrachten en moedigt je aan om niet te snel genoegen te nemen met het antwoord. Samen onderzoek je ook alternatieven.

Daarnaast geeft wandelen een fijne sfeer waardoor samenwerken veel fijner is dan aan een bureau.

Nogmaals dank voor je hulp en fijne tijd.

Walewijn

Ken mezelf nu beter dan ooit

Eind maart 2021 zocht ik contact met je. Het land was nog in lock down, de kinderen (8 en 10 jaar) kregen van ons thuisonderwijs en mijn sociale leven stond volledig uit. Door het thuiswerken merkte ik dat het makkelijk klankborden op de afdeling en het even sparren over een vraagstuk compleet verdwenen was. Door de afhankelijkheden van andere afdelingen, teams en leveranciers, in de projecten waar ik mee bezig was, kreeg ik niks opgeleverd. De energie daalde zo gigantisch dat ik mijn baan aan de wilgen wilde hangen.

Nu na 4 wandelingen en de goede opdrachten van jou heb ik mijn energie weer terug (mede door de versoepelingen van de coronamaatregelen), heb ik mijn werk anders ingericht waardoor ik weer leuke projecten kan oppakken en heb ik mezelf beter leren kennen dan dat ik ooit gedacht had.

Het mooie is dat alle uitkomsten heel logisch en eigenlijk heel vertrouwd zijn. Ze passen bij me, ze zijn me. Maar ik had wel hulp nodig om ze naar boven te halen. En nu geven ze mij voor zeker de komende 10 jaar houvast op tal van vraagstukken waar ik privé en zakelijk tegenaan zal lopen.

Ingeborg dank je wel!

Noem mij maar ‘Dame van 60 jaar’

Uit het vastgeroeste patroon stappen

Ik had een aantal grote vragen toen ik bij Ingeborg het programma Wandelend naar Werkgeluk startte. Hoe ga ik om met mijn onveilige werksituatie? Hoe ga ik om met de negatieve sfeer op mijn werk? Hoe krijg ik weer plezier in mijn werk?

Mijn grootste leermoment was toen ik op een afstand naar mezelf ging kijken. Ik realiseerde me dat mijn geluk en privesituatie veel belangrijker zijn dan mijn werk. Dat ik zelf kon bepalen uit dat vastgeroeste patroon te stappen. En het inzicht in de actie-reactie tussen anderen en mijzelf.

Ik beveel dit programma zeer aan als je alles eens op een rijtje wilt zetten waardoor je andere inzichten en rust krijgt. Het is heerlijk om dit alles met Ingeborg door te spreken, al wandelend. Ingeborg analyseert en koppelt terug op een bijzondere wijze.

Ik ben blij dat ik haar visitekaartje ooit heb meegenomen en bewaard. Het waren zeer waardevolle ontmoetingen.

Carel

Carel hervindt zijn zelfvertrouwen EN een nieuwe baan

Ik ben 1 mei ontslagen, na heel veel jaren trouwe dienst. Paniek! Hoe kom ik op mijn leeftijd weer aan het werk? Wat voor werk wil ik dan nog doen? In welke sector?

Mijn grootste leermoment in het coachprogramma was mijn groeiend zelfvertrouwen door kleine, geslaagde acties die mij de energie gaven om vervolgstappen te zetten. Stapje voor stapje. Op weg naar de stip op de horizon.

Ik beveel dit programma zeer aan. Het geeft richting en vergroot je zelfkennis en zelfvertrouwen. Wat wil en kan ik nu echt? Onder goede begeleiding van Ingeborg, die je op een plezierige doch indringende wijze door het proces heen leidt.

Ik heb een nieuwe baan gevonden in de publieke sector. Ik heb er heel veel zin in.

Jeroen

Soms slaat de twijfel even toe. Na een periode van afwezigheid heb ik belangrijke keuzen gemaakt: een 30-urige werkweek, een andere functie en niet meer deel uitmaken van het management. Keuzen die goed passen bij mijn competenties en persoonlijke situatie. Maar toch voelt het niet zo. Dat maakt onrustig. Ik zoek naar bevestiging. Bewandel ik wel de juiste weg?

Inmiddels voel ik mij goed bij de gemaakte keuzen: mijn nieuwe functie is volledig in balans met mijn talenten en drijfveren. Tijdens het coachprogramma Wandelend Naar Werkgeluk groeide dit besef. En het mooie is dat ik vervolgens, overeenkomstig mijn talenten en drijfveren, vorm en inhoud kon geven aan mijn nieuwe functie. Waardoor de match alleen maar beter wordt.

Wandelend met Ingeborg door de mooie duinen van Heemskerk: het voelt al snel natuurlijk en vertrouwd. Ingeborg is een prettige gesprekspartner, stelt scherpe vragen en komt tot de kern. Ze zet aan tot nadenken, maakt je bewust van je persoonlijke eigenschappen en talenten en geeft je concrete handvatten mee. Ze werkt doelgericht toe naar een samen geformuleerd resultaat.

John

Na een korte periode als werkloze ben ik in contact gekomen met wandelcoach Ingeborg Steinvoord. Waarom een wandelcoach en waarom Ingeborg?

Ik houd van de natuur en in het bijzonder de duinen. Het geeft mij rust en ik kan enorm genieten van het geluid van vogels en de mooie natuur. Dat geeft toch een veel beter en vrijer gevoel dan ergens in een ruimte in een kantoor!

Bij Ingeborg voelde ik mij bijzonder op mijn gemak en ik voelde in het geheel geen drempel om bepaalde onderwerpen onbesproken te laten. Ze kon zich, mede door haar kennis en ervaring, goed in mijn situatie verplaatsen en voelde prima aan waar mijn behoeften lagen.

Door praktische tips en tools en leuke opdrachten tijdens de wandeling voelde ik mij enorm verrijkt, voelde mij gaandeweg sterker worden en kreeg ik meer zelfvertrouwen.

Na elke wandeling kreeg ik ook een perfecte terugkoppeling van haar van de wandeling en wat we onderweg hadden gedaan, beleefd, besproken, aangevuld met tips om o.a. beter te worden.

Inmiddels heb ik weer als 55+ een fulltime baan waar ik weer energie van krijg en waar ik plezier aan beleef. Ik denk vaak terug aan de beelden van de natuurwandelingen met Ingeborg bijv. foto’s van mijn boom, mijn cirkel, etc…… Dit geeft mij o.a. rust en balans.

Ik ben Ingeborg dankbaar voor wat ze voor mij heeft betekend!

Alma

Wandelcoaching, het klinkt zo zweverig. Wat moet je je hier bij voorstellen? Voor zo’n nuchter mens als ik leek het me helemaal niets. Echter, wat blijkt: gecoacht worden door Ingeborg terwijl je lekker wandelt in de duinen is gewoon heerlijk. Dankzij de ontspannen gesprekken in combinatie met wandelingen en oefeningen heb ik in een paar sessies helder kunnen krijgen welke kant ik op wil met mijn werk. En dat is in verrassend korte tijd gelukt, dankzij de zetjes in de goede richting die Ingeborg gaf.

Patrick

Ik ben bij Ingeborg gaan wandelen omdat ik mij onzeker voelde op mijn werk. Mijn zelfvertrouwen was laag en ik was argwanend naar anderen. Een van de gevolgen was dat ik harder ging werken en al mijn energie opging aan het werk.

Ik vond de oefeningen geweldig. Je betrekt daarbij de natuur. Je laat mij zo een situatie op een andere manier bekijken. Ik denk vaak terug aan de boom, overwoekerd door een liaan, wat voor mij argwaan en onveiligheid weerspiegelde. En daarna het slingerende pad met allemaal paarse bloemen, een omgeving waar ik mij heerlijk voelde, vol vertrouwen naar anderen.

Ook waardeer ik je luisterend oor, compassievol en oordeelloos. Ik voelde mij vrij om je alles te vertellen.

Door de wandelcoaching heb ik mijn zelfvertrouwen terug, in het werk en in mezelf. Ik ben nu wie ik echt ben. Ik vraag door tot ik alle informatie heb, overdenk, zeg wat ik wil en anderen luisteren. Ik voel me gewaardeerd. Ik heb weer plezier in mijn werk.

Ronald

Toen ik Ingeborg belde werkte ik 5 maanden bij een firma en liep tegen een aantal problemen aan. Deze problemen leidden ertoe dat ik mijzelf afvroeg of ik daar na het einde van mijn jaarcontract nog zou willen blijven werken. En zo niet, wat zou ik dan willen doen: een functie zoeken in dezelfde richting of compleet iets anders, meer mijn hart volgen.

Mijn grootste leermoment was toen ik mijn natuurcollage op een afstandje ging bekijken. De plek waar ik de collage had neergelegd gaf mij enorm veel inzicht over mijn huidige baan, de problemen, wat ik zoek in een baan en welke zaken ik daarin belangrijk vind.

Het prettige aan dit programma is dat je tijdens de coachsessies lekker buiten in de duinen wandelt. Door de natuurlijke omgeving kijk je op een andere manier naar je eigen problemen. Voor mij is dat veel beter dan zitten in een of ander kantoor. Wandelend kan ik zaken veel beter in perspectief plaatsen en later ook gebruiken. Ingeborg luistert en vraagt goed door. Ze geeft na de sessie feedback over wat wij besproken hebben. Het huiswerk sluit goed aan op het programma en helpt om tot meer inzicht te komen. Dank je wel voor het coachtraject Ingeborg!