Een harde uitspraak, maar ik ken ‘m wel. Jij ook? Hoor ‘m regelmatig in mijn hoofd. Vooral doorgaan, moeten, tandje erbij.

Ik denk direct aan het trainingsregime bij turnen vroeger. Hoe vaak ben ik niet van de evenwichtsbalk gevallen, overal blauwe plekken. Klim er maar weer op, nog een keer Ingeborg, net zolang tot het wel lukt. Ik kijk dan ook nog eens naar andere turnsters die de radslag op de balk wel kunnen. Zij zijn beter. Zeker niet opgeven!

Ouder en wijzer

Inmiddels ben ik ouder en wijzer. Altijd maar doorgaan heeft mij veel succes gebracht, maar werkt op de een of andere manier niet meer voor mij. Het eerste stukje wel: besluit nemen, commitment, aan de slag gaan. Maar na een paar weken hard werken lekt mijn energie weg, neemt het plezier af, word het steeds meer duwen, trekken, sleuren.

Vorig jaar had ik een mooi inzicht dat ik graag met je wil delen. Hopelijk helpt het jou ook om gas terug te nemen.

Levenskracht

Ik kreeg een les in Aikido. Een paar oefeningen gingen over kracht. Ga goed staan, arm naar voren, denk dat je heel sterk bent. De ander duwt dan je arm bijna moeiteloos naar beneden.
Volgende oefening: Ga goed staan, visualiseer een verlangen, iets dat je heel graag wilt. Maak die keuze. Voel het in je buik. Arm naar voren. Het lukt de ander niet om je arm neer te drukken. HEEL BIJZONDER.

Ik begreep het plotseling. Ik werk vaak vanuit mijn hoofd, op pure wilskracht. Dat wordt dan een gevecht en kost mij ontzettend veel energie. En het is ook nog eens niet leuk.

Aikido noemt de weg in harmonie komen met je levensenergie. Werken vanuit je levenskracht. Wat wil ik echt in mijn leven, waar gaat het mij echt om? Maak die keuze en neem je  ruimte in. Zo elke dag opstaan en werken gaat vloeiend, geeft richting en maakt gelukkig.

Vallen en opstaan

Denk nou niet dat mij dat de hele dag lukt. Soms moet er gewoon iets af. Maar zodra ik merk dat ik worstel, duw, stop ik. Neem ik 5 minuten pauze, kom tot rust. Ik denk dan aan mijn grootste verlangen, voel dat in mijn buik en start opnieuw. Wat een verschil!

Ik help je graag op weg 

Voel jij dat je vecht, veel moet, trekt, duwt en al je energie aan het einde van de dag op is? Kom dan met mij wandelen in de workshop Ont-Moeten In De Natuur. Ik help je graag op weg naar werken vanuit je levensenergie, plezier, ontspanning. Deze zomer krijg je zelfs een VIP-behandeling. We wandelen samen. Meld je HIER aan en prikken samen de datum.

Ik ontmoet je graag, Ingeborg