Het lukt Marja niet om een keuze te maken. Wil ze nu echt doorzetten en haar eigen bedrijf nieuw leven in blazen? Of toch maar niet en genieten van haar gezin als jonge moeder? Met deze cruciale vraag starten we de wandeling.

We treffen de perfecte plek voor een oefening. Een kruispunt met zelfs 3 wegen. Ik nodig haar uit elk pad in te lopen en mij te vertellen welke keuze dat precies is. Ik vraag door: wat hoop je te bereiken, hoe voel je je dan, wat zie je om je heen, wat betekent dat voor je keuze?

Pad 1 staat voor de doorstart van haar eigen bedrijf. Het pad is van mul zand. Soms zakken je voeten even weg. Ze noemt het stroperig. Er lopen flinke wortels over het pad. Opgepast, dat zijn hindernissen die je als ondernemer soms tegenkomt en moet slechten. Ze realiseert zich dat ze al haar contacten wil bellen. Het pad loopt in een bocht. We zien het einde niet. Ze weet niet waar het werken als zelfstandige haar zal brengen. Het grote en roepende onbekende. Aan het einde van het pad is een wildrooster: de grootste uitdaging! Klantcontact. Eng. We stappen er dapper over heen. Ze vertelt trots over familieleden die een succesvol eigen bedrijf hebben. Hoe zij dat aanpakken. Wie ze om hulp kan vragen. We lopen langzaam terug naar het kruispunt.

Pad 3 staat voor de optie om contact op te nemen met een kennis die een kantoor wil starten. Daar zou ze dan wellicht kunnen werken. Het pad is stijl, wat ze vertaalt in veel inzet in korte tijd. De bodem is hard, weinig wortels. We lopen en de zon schijnt. Het pad voelt vriendelijk aan. Boven is een kleine splitsing om een boom heen: is er een managementfunctie voor haar als het kantoor eenmaal loopt? We lopen weer terug.

Pad 2 loopt glooiend naar beneden. Zo kabbelt het leven door, tot haar pensioen, tot aan haar dood. Gelukkig zijn met man en familie. Een baan vinden. Maar ze wil een uitdaging, ze heeft zin en energie voor 10!

Vooral het hardop uitspreken van haar gedachten en die op een rij zetten, heeft haar veel inzicht en motivatie gegeven. Ze wil zo graag de uitdaging aangaan, op eigen kracht succesvol zijn. Dat maakt haar gelukkig. Een van haar grote talenten is doorzettingsvermogen. Die gaat ze morgen inzetten. Marja gaat haar contacten bellen om te vertellen dat ze weer in de markt is en wat ze voor hen kan betekenen.

TIP: Sta jij voor een belangrijke keuze? Ga dan de natuur in, zoek een kruispunt en doe deze oefening zelf. Schrijf je bevindingen op en deel die met iemand die je vertrouwt.