Toen ik nadacht hoe ik jou nog een stapje dichter bij rust en ontspanning kan brengen, kwam het woord Onthaasten in mij op.

Wikipedia noemt het Slow Life. Doet mij denken aan Slow Coffee. Ouderwets opschenken en wachten. Zoals op de camping.

Onthaasten is ook bewust kiezen voor ontspanning. Ja, dat is het voor mij! Uit die rat race stappen en simpelweg gelukkig zijn in het moment.

Trap op je rem
Voel jij je geleefd? Heb je moeite met concentreren, overzicht houden? Trap op je rem. Echt! Doorrennen leidt uiteindelijk tot uitval. En dat wil je zeker niet. Stel jezelf dan de vraag ‘Hoe gaat het nu echt met mij?’ En geef een eerlijk antwoord. Dat is bewustwording.

Begin klein
Neem tijd om te onthaasten. Dat kan al met iets kleins. Waar jij van tot stilstand komt, ontspant. Misschien bewust je ademhaling vertragen, kort zitten in een stille ruimte en je gedachten observeren, opstaan en een glas water halen.

Als ik voel dat mijn hersenen overuren maken of als mijn maag gespannen is, ga ik 5 minuten in stilte zitten, mijn ademhaling tellen. Ik weet dat dat lastig is op kantoor, dus doe ik dat op de WC. En als ik de trap neem, breng ik mijn gedachten naar mijn voeten en tel ik de treden.

Minder stress, betere oplossingen
Al die momentjes van ontspanning leiden tot een lager stressniveau. Als je gedachten rustig zijn en wat afstand neemt, krijg je beter zicht, bijvoorbeeld over de werkzaamheden die nog op je bordje liggen. Wat kan ik delegeren? Wat hoort eigenlijk niet bij mij en geef ik terug? Wat ga ik nu als eerste doen? Als je lichaam zich ontspant, ontspannen ook je hersenen en ben je creatiever in oplossingen vinden.

Volhouden lijkt misschien lastig, maar ik kan je verzekeren dat je verslaafd raakt aan die momentjes van onthaasten. Je kunt niet meer zonder.

En ben je klaar voor een grotere stap? Hou die kleine momentjes van onthaasten vol en plan elke ochtend een iets langer moment van ontspanning in je agenda. Kruis erdoor!

Hou mijn berichten in de gaten want de volgende keer geef ik je een wandeloefening om te onthaasten, voor in je lunchpauze.

Ik hoor graag hoe het jou lukt om te onthaasten en wat je mooiste ervaring is. Wil je die met mij delen? ingeborg@natuurlijkwandelcoaching.com

Ik wens je heel veel geluksmomentjes.

Liefs, Ingeborg