Ken je dat gevoel dat iedereen wat van je wilt op je werk? Je eerste gedachte is dan “Ook dat nog”, maar omdat je je klanten en collega’s graag goed helpt, ga je het toch maar doen. ’s Avonds kom je moe thuis en stort je op de bank neer. Geen fut meer om te sporten. En maar hopen dat je partner geen ’taak’ voor je heeft……………. Het enige dat je wilt is rust.

Ik heb je wel eens verteld dat ik bij een organisatie werkte waar ik onder mijn niveau werkte. Als mij werd gevraagd iets op te pakken, moest ik een diepe zucht onderdrukken. Met veel moeite ging ik dan weer aan de slag. Energie kreeg ik er niet van. Uiteindelijk raakte al mijn energie op met een bure-out als gevolg.

Een zijstap: Ter voorbereiding op een marathon ben ik Sportrusten gaan volgen. Een trainingsmethode waarbij je ademhaling een belangrijke rol speelt, tijdens het lopen maar zeker bij je herstel. Op een voorlichtingsavond in Driehuis vroeg Koen ons een minuut onze ademhaling te tellen. Ik kwam op 14 ademhalingen. Oef, er was een man die er 6 had. Bij hem vergeleken was ik aan het hyperventileren 😊 Hoe minder ademhalingen per minuut hoe beter je herstelt. In rust zijn 6 tot 8 ademhalingen genoeg.

En nu het bruggetje: Tel 60 seconden je ademhaling. Hoeveel zijn het er? Meer dan 10? Doe dan 2 minuten de volgende simpele oefening:

  • adem in door je neus
  • adem uit door je neus
  • pauzeer (niet te lang, maar lang genoeg om weer te willen ademen).

Doe de oefening een paar keer per dag, op je werk, op momenten dat je aan je lijf en gedachten voelt dat je stress toeneemt. Door de oefening wordt je rustiger. Je stress zal afnemen. Als je de discipline kunt opbrengen om deze oefening een tijdje te doen, zult je ook merken dat je concentratie verbetert, je beter slaapt en lekkerder sport.

Wandelgroetjes,
Ingeborg

P.S.
Herken je deze signalen bij jezelf? Wil jij je plezier in je werk terug? Ik geef je graag 2 praktische adviezen, zodat je herstelt en meer energie krijgt. Gratis. In een telefoongesprek van 20 minuten.
Voor meer info & aanmelden, klik hier.

Herken je de signalen bij iemand anders? Dan geldt mijn aanbod natuurlijk ook voor hem of haar.