Vorige week liep ik in de duinen, alleen. Zo in gedachten dat ik niet goed had opgelet welke afslagen ik had genomen. Opeens keek ik om mij heen en wist ik even niet waar ik was in de duinen. Mijn hartslag schoot iets omhoog, ik keek om mij heen. Ik ademde diep in en uit, keerde terug naar het diepe vertrouwen in mezelf dat ik mijn weg wel zou vinden. Stap voor stap.

Een paar seconden was ik angstig. ik keerde terug naar mijn angst die diep in mijn lichaam zit dat mijn vader mijn hand los had gelaten en toch ons gezin had verlaten. Gevolgd door het kindbesluit dat ik het alleen moet doen in het leven. Een zeer pijnlijke ervaring die ik nog steeds bij mij draag en waar ik vaak langs moet.

Ademen, mijn lijf voelen en er dan op vertrouwen dat ik heel goed voor mezelf kan zorgen en me realiseren dat ik ook hulp mag vragen helpt mij enorm om meer keuzemogelijkheden te hebben dan bevriezen in mijn angst.

Kort daarna kwam ik twee mede-wandelaars tegen. Ik kon hartelijk tegen ze lachen en melden dat ik even de weg kwijt was en heerlijk aan het genieten was.

Hoe is dat voor jou, te realiseren dat je de weg even niet weet? Komen er angstige gedachten boven of vind je het juist heerlijk?

Dat doet me direct denken aan de reactie van een klant op mijn aanwijzing dat we de oranje pijltjes zouden volgen in de duinen. Nee, zei hij uit het diepste van zijn hart, dat wil ik niet. Ik loop liever buiten de gebaande paden. Ik heb hem uitgenodigd stil te staan, deze uitspraak op hem in te laten werken en te voelen wat dit met hem deed. Het werd even helemaal stil. Ik hoorde de vogeltjes fluiten en vertrouwde erop dat hij het zou weten. Hij zei dat hij zich zo blij voelde. Wat volgde was een mooi gesprek, uiteindelijk over wat hij graag zou willen in zijn werk en welke eerste stap hij daartoe zal  zetten.

Wil jij ook zo’n inzicht en dit mooie gesprek? Je loopt al enige tijd met een belangrijke vraag waar je maar geen antwoord op vindt. Om moedeloos van te worden. Ik nodig je graag uit samen een stukje te wandelen om in rust je vraag te onderzoeken en zo ruimte te vinden voor een (nieuw) antwoord. Op UNIEKE wijze.

Kijk voor meer info op www.natuurlijkwandelcoaching.com/bespiegeling. Je investering is €89,–. Pak je kans!

Met warme wandelgroeten, Ingeborg