Hoe belangrijk zicht op je talenten is bleek afgelopen vrijdag. Patricia wandelende mee in de workshop Wandelen met je talenten. Ze had een mooie collage gemaakt van haar talenten. Tegen een paaltje. Een paaltje met kleurige driehoekjes, die je de weg wijzen.

Een ander perspectief
Aan het einde van de oefening vraag ik haar nogmaals te kijken naar haar collage, maar dan van de andere kant. Ze loopt om en reageert direct: Zo zie je mijn talenten helemaal niet! Alles is mosgroen en een beetje armoedig. Nee, ze wil zichtbaar zijn en loopt terug.

Ze doet een paar stappen achteruit en ziet nu dat haar collage op een kruispunt van paden ligt. Ze kan rechtsaf, rechtdoor of terug. Net zoals de vraag die ze heeft over haar werk. Wat gaat ze nu doen? Blijven waar ze zit, terug naar haar oude beroep of iets anders? Wat betekent haar wens om zichtbaar te zijn voor de keuze waar ze nu voor staat?

Zichtbaarheid & communicatie
Zichtbaarheid gaat over zelf ervaren waar je talenten liggen. Als je jezelf voldoende respecteert, waardeert en vertrouwt op je eigen kunnen, straal je dat ook uit. Je houding en uitstraling ondersteunen je communicatie. En dan zullen andere mensen dit ook waarnemen. Zo komt actie & reactie, beweging.

Haar eerste kleine stap
Met dit inzicht gaat Patricia aan de slag. Ze wil graag verder met haar collega’s. Maar op een andere manier. Ze gaat maandag haar wens uitspreken voor een betere samenwerking en een voorstel doen. We houden contact, want ik ben heel benieuwd welke beweging op gang komt.

Wil je zelf ervaren wat wandelcoaching voor jou kan betekenen? Meld je dan aan voor de volgende workshop op vrijdagmorgen 11 januari om 09.30 uur. Je kunt je nu al HIER inschrijven.

Wandelgroetjes,
Ingeborg