Laatst vertelde mijn opleider het verhaal van zijn moeder en de bloembol. Zij pelde vroeger bloembollen. Dat was een delicate taak dat met veel aandacht moest gebeuren. Ze was nog jong en voelde al de grote verantwoordelijkheid om elke bloembol met precisie tot de laatste laag af te pellen.
De bloembol gaat na het pellen de temperatuurkast in om in de lente in de volle grond tot bloei te komen.

De bloembol is omhuld door een vlies van voeding, de bloem is al voor een groot deel aanwezig. Met de juiste aandacht en zorg zal er een mooie bloem uit komen.

Je voelt hem misschien al aankomen: bij jou is het net zo! Alles is in potentie in jou aanwezig en met precies de juiste aandacht kom jij tot groei en bloei.

Aandacht is ook erkenning, dat je goed bent zoals je bent, dat je er mag zijn, dat je fouten mag maken, dat je niet altijd vrolijk hoeft te zijn, dat je tegen grenzen van anderen aanloopt en dat te horen krijgt. Dat zijn strokes, in vaktermen, een soort compliment. We hunkeren allemaal naar strokes, positief en negatief. En het goede nieuws is: we hebben ze in overvloed. Geef jij een ander regelmatig een positieve stroke? En jezelf? Een negatieve stroke is ook prima als je de ander daarmee niet beschadigt, dus op gedrag please.

Gewoon doen, kost je niets.

Je mag met mij oefenen met het uitspreken en ontvangen van complimenten. Mail mij dan op ingeborg@natuurlijkwandelcoaching.com en we maken snel een gratis belafspraak.

Ik spreek je graag, groeten Ingeborg