Ik weiger eraan mee te doen en me hierdoor te laten beïnvloeden. Aan de zogenaamd Meest deprimerende dag van het jaar. Een mediahype die volgens mij nergens op slaat, behalve dat het een maandag is met weinig daglicht. Je zou gisteren hebben kunnen denken: oh nee, weer een werkweek voor de boeg, zo geen zin in”. Maar dat dacht je waarschijnlijk vorige week zondag ook.

Laat jij je humeur beïnvloeden door de media? Ik wel als ik al die nare beelden van oorlog en honger zie. Wat ben ik dan blij dat mijn wiegje in Nederland heeft gestaan. Hoe werkt dat eigenlijk, beïnvloeding door anderen van je humeur?

Media en tv hebben grote invloed op wat je denkt en doet. Ik koop heel snel een tandpasta die ik op de tv heb gezien, of een boek dat aangeprezen wordt bij DWDD. Ik probeer mijn nieuws uit meerdere betrouwbare bronnen te halen en de informatie tegen elkaar af te wegen voordat ik mijn mening geef, maar ik ben ook maar een mens.
Ook mensen om je heen beïnvloeden jou, bewust en onbewust. Een glimlach van een onbekende kan je humeur opliften. Kritiek kan je dag zo verpesten. Iedereen en alles beïnvloeden jou, maar hoe sterker je zelfvertrouwen, hoe meer je je eigen pad kunt volgen.

Alleen jij bepaalt wat en wie je wilt toelaten. Wie of wat een negatieve invloed op je humeur heeft en wie of wat je juist stimuleert, positief stemt. Vraag je bij alles af: wil ik dit zelf? Zeg nee als je nee bedoelt (😊 vrouwendingetje). Wil ik Blue Monday? NEE. Weg ermee.

Kun je mijn hulp goed gebruiken om je grenzen te leren bewaken? Of om keuzes te maken en daar voor te gaan staan? Bel mij dan op 0629507794 voor een gratis gesprek waarin ik je minimaal 2 waardevolle adviezen zal geven.