Onlangs sprak ik een bijzondere man die gebruik had gemaakt van de vrijwillige vertrekregeling bij de organisatie waar hij werkte. Hij was al enige maanden op zoek naar een nieuwe baan maar het lukte hem maar niet om hier vol voor te gaan. Iets hield hem tegen maar hij wist niet wat.

Hij snapte niet wat er met hem aan de  hand was. Hij die altijd met succes en zelfvertrouwen had gewerkt. Hij had toch zelf deze keuze gemaakt?

Toen ik hem voor het eerst ontmoette zag ik dat hij liep als gebogen onder verdriet.

We gingen samen op onderzoek uit. Hij praatte veel, ik luisterde, toen viel de diepe stilte. Ik nodigde hem uit in deze ‘wetende’ stilte te blijven en te voelen in zijn lijf. Ik moedigde hem aan: je lijf weet het, heb vertrouwen. En toen kwam het inzicht: ‘Ik voel me als uit het veilige, vertrouwde nest gegooid. Verstoten, verlaten.’ Dit had hij diep weggestopt, achter bravoure, woorden en rationele gedachten.

Ik vroeg hem een symbool in de natuur te zoeken dat staat voor zijn verlies. Hij noemt een leeg vogelnestje. Hoe passend.

Je bewust worden van je verdriet en dit erkennen is de eerste stap in de verwerking.

Ben jij een belangrijk iets of iemand in je leven verloren? Onlangs of al enige tijd geleden? Merk je dat je vastloopt in de dagelijkse dingen? Voel je je helemaal alleen? Kom met mij wandelen. Ik luister met liefde en stel vragen, moedig je aan om verder te kijken dan je woorden en gedachten, zodat je je eerste stap zet op weg naar vol leven en groeien met verlies.

De wandeling duurt 1,5 uur, je investering is €89,–.

Bel mij voor onze afspraak op 0629507794.

Met warme wandelgroeten, Ingeborg