Als ik het eerste kerstliedje hoor, begint bij mij het gevoel voor kerst te groeien. Kerstboom kopen, mooi versieren. Meer kaarsjes aan. Maar dan begint ook de kerstdrukte: kadootjes bedenken en kopen, wat ga ik de familie voorschotelen met het kerstdiner, boodschappen doen.

Ik verheug me ook ontzettend op de RUST die ik mezelf tussen Kerst en Oud en Nieuw ga gunnen. Ik ga heerlijk die week wandelen, lezen, met goede vrienden tijd doorbrengen. Ik ga ook mediteren, reflecteren, nadenken over wat 2018 mij gebracht heeft, zakelijk en in mijn privéleven. Waar ben ik dankbaar voor? Welke succesjes heb ik te vieren? Waar ben ik in gegroeid?

Waar ben ik het meest trots op? 
Die weet ik al! Ik zei altijd dat ik niet kan verkopen. Inmiddels heb ik vrede gesloten met de negatieve emoties die ik voel bij verkopen, heb ik mezelf een helder doel gesteld (elke werkdag 2 mensen in mijn netwerk bellen) en ben ik verkopen – door alle positieve reacties – zelfs leuk gaan vinden. Dat heeft wel een jaartje geduurd, maar nu ben ik op de goede weg. Wat mij hierbij vooral geholpen heeft is het anders, positief formuleren van verkopen. Het is niet ‘vies’, ‘ongewenst’, ‘moeilijk’, ‘wie zit er nou op mij te wachten’. Nee, verkopen is anderen helpen om weer met plezier naar het werk te gaan, mijn kennis en inspiratie overdragen, wat als ik mijn hulp niet aanbied…… Verkopen is makkelijk en leuk.

Heb jij ook zo’n belemmerende gedachte? Je kunt die herprogrammeren, net zoals ik: bedenk zelf een positief tegenovergestelde gedachte die voor jou werkt. Zodra je de belemmerende gedachte opmerkt en je de emotie voelt, stop je die gedachte en zeg je heel bewust die nieuwe, positief tegenovergestelde gedachte en laat je die op je inwerken. Dag in, dag uit. Ik kan je met de hand op mijn hart zeggen dat dit echt werkt om meer zelfvertrouwen en rust in je hoofd te krijgen.

Winterreflectiewandeling
Ik wens jou hele fijne kerstdagen toe. Ga heerlijk een lange winterwandeling maken en overdenk, mijmer dan wat het afgelopen jaar jou gebracht heeft. Kleine en grote successen, mooie ervaringen en ontmoetingen.  Misschien wandel je samen met je partner, goede vriend(in), kinderen en deel je met elkaar jullie gedachten. Verbaas je en geniet!

En wat wens je jezelf (en je dierbaren) toe voor 2019? Wil je meer tijd met ze doorbrengen? En er dan ook echt met je gedachten bij zijn! Wil je weer met plezier werken? Weer tijd maken om te sporten? Meer Nee gaan zeggen om dan tijd te hebben om te doen wat je echt belangrijk vindt? Je mag jezelf alles toewensen. Stel daarna een doel, een richting. Dit gevoel zal je energie en kracht geven en leiden in je beslissingen. Stap voor stap.

Mijn oprechte dank
Graag wil ik je bedanken voor je tijd en aandacht in 2018. En je vertrouwen in mij. Dat waardeer ik enorm. Ik wens jou en je familie een heel, heel fijne kerstperiode en alvast een mooie oudejaarsnacht. Ik hoop dat we elkaar in 2019 (weer) persoonlijk ontmoeten.

Liefs, Ingeborg

Wil je dat ik met je mee kijk naar jouw werkwensen voor 2019? Dat doe ik heel graag. Meld je HIER aan voor een gratis loopbaangesprek van 20 minuten en ik geef je zeker 2 waardevolle adviezen.

Merry X-Mas